Fietsvakantie Harlingen Friesland - 5 dagen

De zeehavenstad Harlingen is één van de oudste en mooiste steden van Friesland. Uw aangename standplaatshotel Anna Casparii is prachtig aan de Noorderhaven gelegen. De fietstochten op het vasteland brengen u over rustige fietspaden door polderlandschap en langs oude vaarten naar drie Friese steden: de oude Hanzestad Bolsward, met een fraai centrum met grachten en tientallen monumenten; Franeker, met de oude grachten en het beroemde planetarium van Eise Eisinga, een schaalmodel van het zonnestelsel, en het pittoreske Makkum. Daarnaast zijn er fietstochten op twee Waddeneilanden: het autoluwe Vlieland en het grotere Terschelling. Na een heerlijke boottocht over het wad kunt u over vele fietspaden de eilanden verkennen.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 154 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Nederland, Friesland kust, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 395,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

A Rondrit naar Bolsward 51 km

Langs de Waddenzee en het IJsselmeer fietst u naar Makkum. In de Middeleeuwen had Makkum de naam Poort naar de Zuiderzee. Deze gunstige ligging leidde tot veel rijkdom, de monumentale koopmanshuizen in het pittoreske centrum getuigen hier van.
Vervolgens fietst u verder naar de oude Hanzestad Bolsward. Deze ooit op drie terpen aan de voormalige Middelzee gelegen stad heeft een fraai centrum met grachten en tientallen monumenten. De Martinikerk uit de 15e eeuw is één van de grootste en mooiste gotische kerken van Nederland.
De kerk heeft een voor Friesland kenmerkende zadeldaktoren. Door de weidse polder rijdt u via Witmarsum en Kimswerd terug naar Harlingen.

B Rondrit naar Franeker 40 km

Via het verstilde terpdorp Wijnaldum fietst u naar Franeker. In dit voormalige universiteitsstadje vindt u monumentale panden, grachtjes en het stadsmuseum ‘t Coopmanshus. Tegenover het stadhuis ligt het beroemde planetarium van Eise Eisinga, een schaalmodel van het zonnestelsel. Het planetarium werd voltooid in 1791 en geeft ook nu nog feilloos de loop van de sterren en planeten weer. Over rustige fietspaden langs oude waterwegen en vaarten fietst u via de dorpen Tzum en Achlum weer naar Harlingen.

C Rondrit op Terschelling 42 km 

De overtocht naar de haven van West-Terschelling duurt ca. 2 uur. U fietst langs het wad, door het vogelrijke weidgebied achter de dijk, langs het natuurgebied de Boschplaat en door de bossen en duinen. Onderweg zijn de  dorpjes van het eiland te bezoeken en kan er geregeld een afslag worden genomen naar het strand.

D Rondrit op Vlieland 21 km

Na een prachtige boottocht over het wad arriveert u op het autoluwe Vlieland.Vlieland is een betrekkelijk klein eiland. Fietsend is het gemakkelijk in één dag te doorkruisen. Er zijn mooie stranden en omdat het eiland niet groot is, kunt u ook besluiten te gaan lopen.

Lees meer →

Reserveren

5-daagse fietsreis Harlingen Friesland

€ 395,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis  
Georganiseerd door