Fietsvakantie Fietsen door Groningen en het Hoge land - 6 dagen

Het Groningse cultuurlandschap en het Lauwersmeer lenen zich perfect om per fiets te worden verkend. Vanuit Groningen ontdekt u Pieterburen, de vogelrijke wadden, de statige borgen en nog veel meer.

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 205 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, kust, grote steden, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 475,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Oad

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Naar Groningen
Op eigen gelegenheid reist u naar Groningen. Indien u tijdig aankomt heeft u alle tijd om deze stad te ontdekken. Zo kunt u de Martinitoren beklimmen of rustig een terrasje pakken op de Vismarkt.

Dag 2 - Groningen - Uithuizen
Vandaag staat de borgen route op het programma. Borgen zijn landhuizen die in vorige eeuwen door jonkers werden bewoond. Het open landschap waar u door fietst wordt onderbroken door plaatsen als Ten Boer, Stedum en Loppersum. De eerste borg is Rusthoven en aansluitend komt u bij Borg Ekenstein. U fietst door naar zeedijk, Roodeschool en de blauw-witte toren van Uithuizermeeden. Aan het einde van de route komt u bij twee fraaie Borgen, de Rensumaborg en de Menkemaborg. (ca. 54 km)

Dag 3 - Uithuizen - Anjum
U fietst verder noordwaarts door het open land, langs de Zeedijk en met uitzicht op de kwelders. De Waddenroute zou niet compleet zijn zonder een uitstapje naar Noordpolderzijl, de kleinste zeehaven van Nederland. Vanaf Warffum neemt de route u mee naar Den Andel en Pieterburen. U eindigt in Anjum. (ca. 56 km)

Dag 4 - Anjum - Zuidhorn
Vanaf Anjum ziet u links het open water van het Lauwersmeer en rechts de groene weides. U fietst een heel stuk rond Nationaal Park Lauwersmeer en via Zoutkamp gaar u naar het monumentale wierdendorp Niehove. Net voor aankomst in Zuidhorn ziet u nog de Piloersemaborg. (ca. 41 km)

Dag 5 - Zuidhorn - Groningen
De laatste rit neemt u mee door het Westerkwartier. Dit landschap heeft kleine weilanden met houtsingels en een moerasgebied met hoogveen. De tocht door het Groningse coulisselandschap is afwisselend en brengt u door de Kop van Drenthe en langs het Paterswoldse meer terug naar Groningen. (ca. 54 km)

Dag 6 - Naar huis
Uw fietsvakantie is alweer ten einde en na het ontbijt keert u terug naar huis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door