Fietsvakantie Rond meren en langs rivieren in Karinthië - 9 dagen

Een natuurreis pur sang. Tijdens deze reis beleven we op sportieve wijze Oostenrijk, zoals we het kennen van ansichtkaarten: turkooisblauwe meren, groene alpenweiden en hoge bergen. Onze vakantieplaats is Oberdrauburg, aan de zonnige zuidzijde van de Alpen. Door dit stadje stroomt de rivier de Drau, die twee fietsdagen onze leidraad vormt. Twee andere dagen trekken we door het Nationaal Park Hohe Tauern, met de beroemde Krimmler watervallen en de Grossglockner, met zijn hoogte van 3798 m, de 'Koning van de oostelijke Alpen'.

9-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 279 km
Type fietsvakantie
Groepsreis, Van hotel naar hotel Halfpension
Omgeving
Duitsland, Karinthië rivieren en meren, bergen
Vervoer
Bus
€ 939,- Vanafprijs p.p.
9 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Kras

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Heenreis naar Duitsland overnachting

Via diverse opstapplaatsen en het wisselpunt in Asten rijden we naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2 - Verder naar Oberdrauburg & fietstocht Matrei - Lienz (ca. 30 km)

Na het ontbijt vervolgen we onze weg naar Oostenrijk. In Matrei laden we de fietsen uit en start onze fietstocht langs de Isel naar Lienz. Vanaf Lienz rijden wij per bus naar ons Hotel Post in Oberdrauburg.

Dag 3 t/m dag 7 - Fietsen door Karinthië

We hebben prachtige routes voor u in petto! We stippelden de volgende tochten voor u uit:

Route 1 - Drauradweg van Italië naar Oberdrauburg (ca. 55 of 70 km)

We starten vandaag in het Italiaanse Toblach en fietsen via Sillian en Lienz terug naar ons hotel. Hierbij volgen we de Drau, de langste rivier van Oostenrijk. Het eerste gedeelte gaat de route licht bergafwaarts. Geniet van het indrukwekkende zicht op de Lienzer Dolomieten en de rivier, die tijdens de weg stroomafwaarts verandert van een wilde bergstroom met ruige stroomversnellingen tot een rustig watertje in een lieflijk landschap. Het lijkt een lange route, maar is zeker goed te doen.

Route 2 - Drauradweg van Oberdrauburg - Sachsenburg - Spittal (ca. 43 of 58 km)

We pakken de Drauradweg op waar we gisteren zijn gestopt en fietsen vandaag dus weer heerlijk stroomafwaarts. Op onze route ligt onder meer het sfeervolle stadje Spittal met zijn bekende Schloss Porcia.

Route 3 - Gailtal Radweg Kötschach - Hermagor (ca. 35 km)

Een ontspannen tour over de Gailtal Radweg van Kötschach naar Hermagor. Deze licht dalende route loopt parallel aan de Italiaanse grens en voert ons door schattige dorpjes. In Hermagor stappen we in de bus en rijden we naar de bekende Weissensee. Wie wil kan hier langs het meer een wandeling maken en/of bij mooi weer een heerlijke verfrissende duik in het water nemen. Andere leuke tips zijn een boottocht of een ritje per kabelbaan naar de Nafleralm op 1340 m hoogte (niet inbegrepen).

Route 4 - Millstätter See en Drauradweg (ca. 28 of 60 km)

Trekpleisters van Karinthië zijn de prachtige meren, zoals bijvoorbeeld de Millstätter See. Wij fietsen langs de zuidoever van Döbriach naar Seeboden. Daarna pakken we de Drauradweg op en fietsen we langs de rivier van Spittal naar Villach. Dit stadje staat bekend om zijn oude centrum en Italiaanse flair. Er is dan geen betere plek om deze tocht te beëindigen, dan op de altijd sfeervolle Hauptplatz.

Route 5 - Glockner-Radweg (ca. 58 km)

De bergkoning van het Nationaal Park Hohe Tauern en eigenlijk van heel Oostenrijk, is de Grossglockner. Aan de voet van deze berg, in Heiligenblut, fietsen we door een schitterende natuur via Winklern naar Obervellach.

Dag 8 - Eerste deel Terugreis & fietstocht Krimml - Mittersil (ca. 30 km)

Het is alweer tijd om afscheid te nemen van Oberdrauburg. Op weg naar ons hotel in Zuid-Duitsland maken we nog een mooie fietstocht door het Nationaal Park Hohe Tauern van Krimml naar Mittersill. Geen zin om te fietsen? Bewonder dan de grootste watervallen van Europa in Krimml (niet inbegrepen) en pik een terrasje of ga winkelen in Mittersil.

Dag 9 - Vervolg van de Terugreis naar Nederland

We rijden het laatste deel naar Nederland. Aan het einde van de middag komen we op het Centrale Wisselpunt in Asten aan. Na de Brabantse koffietafel in Asten, wordt u naar de door uw gekozen opstapplaats teruggebracht.

Lees meer

Reserveren

9-daagse fietsreis Rond meren en langs rivieren in Karinthië

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 939 per persoon.

Boek deze reis  

bad eisenkappel
Georganiseerd door