Fietsvakantie Het Franse Pad - 7 dagen

Je koffers pakken en je droom nareizen. Velen willen dit, maar weinig durven het echt. Bij 'Het Franse Pad' zijn 4 koppels aangesloten die afgereisd zijn naar Le Berry en de Bourbonnais, het groene hart van Frankrijk. Hier hebben zij bijzondere boerderijen omgetoverd tot sfeervolle gîtes en chambres d'hôtes. De fietsmogelijkheden in dit gebied zijn eindeloos. Het Franse Pad bezit tientallen zelfgemaakte routes, die de accommodaties onderling met elkaar verbinden. Door de ongerepte, Franse natuur fiets je van de ene naar de andere accommodatie, waar je hartelijk ontvangen en met persoonlijke aandacht ontvangen wordt door de Nederlandse eigenaren.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 206 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Frankrijk, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 695,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Voorbeeld dagbeschrijving 7-daagse fietsreise Het Franse Pad
Op eigen gelegenheid reis je af naar Domaine Bonneblond waar je vanaf 16.00 gastvrij door Helen en Willem wordt ontvangen met een welkomstdrankje. Tussen 19.00 en 19.30 ga je aan tafel en kun je genieten van een smakelijk driegangenmenu wat in Frankrijk table d’hôte heet. Eet je vegetarisch, heb je een dieet of voedsel-intolerantie of allergie, geef dit dan even door bij reservering? Voor het slapen gaan, kun je na een prachtige zonsondergang de heldere sterrenhemel bewonderen, zelfs de Melkweg is zichtbaar! In een van onze sfeervolle comfortabele kamers of studio's is het fijn slapen en sta je in de ochtend goed uitgerust op.

Dag 2: Naar Gîte Puur Berry (54 km)
Vandaag de eerste etappe van jullie fietsvakantie. Eerst maar eens rustig wakker worden en met het ontbijt een goede bodem leggen voor de actieve dag die voor je ligt. De lunchpakketten maak je vanaf de ontbijttafel, er is fruit en lekkere versnaperingen voor onderweg om de energie weer op peil te brengen. Iedere ochtend bij het ontbijt ontvang je een duidelijke uitgebreide routebeschrijving met routekaarten of de route in gps. Nadat Helen en Willem jullie hebben uitgezwaaid verlaat je al snel het departement Allier en fietst het departement Cher in naar Vesdun, een van de dorpen die claimt het geografisch middelpunt van Frankrijk te zijn. Deze streek staat bekend om zijn graanvelden, afgewisseld met zonnebloemen en het knalgele koolzaad; ieder seizoen heeft zijn charme in dit nog niet echt door toeristen ontdekt gebied. De koeien, die in de met heggen omzoomde weilanden staan, staren je na alsof ze nog nooit fietsers gezien hebben. Het kleine stadje Culan staat bekend om zijn middeleeuwse brug en het majestueuze kasteel waar Jeanne d’Arc en later Chopin met zijn geliefde George Sand geslapen hebben. Je waant je een moment in de Middeleeuwen. Een fijn moment om een kopje koffie te drinken op de brug met uitzicht op het kasteel of even bij de huisbakker van Helen en Willem (Raymond van Le Pain Gourmand, gelegen naast de Spar) een appetijtelijke eclair kopen misschien? Als je Culan bijna verlaten hebt kun je nog een oude dakpannenfabriek bezichtigen en via rustige wegen en dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, doorkruis je het coulisselandschap van de Berry, naar Judith en Paul van Gîte Puur Berry. En de bagage? Die staat al klaar in de gîte, dat is toch echt genieten met een grote G, je hoeft alleen maar te fietsen en wij zorgen voor de rest! Ook vanavond schuif je weer lekker aan om een vorkje mee te prikken.

Dag 3: Naar La Cour d’Enchère (50 km)
Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt en met een lekker lunchpakket gewapend stap je op de fiets naar het volgende accommodatieadres: La Cour d’Enchère. Over landelijke kleine wegen ga je op weg naar het middeleeuwse Boussac met haar indrukwekkende kasteel en een levendig dorpsplein met terrasjes en goede restaurants. Na rondgestruind te hebben in Boussac fiets je door naar Les Pierres Jaumâtres. Hier stap je even van de fiets om een kleine wandeling door het bos naar boven te maken waar u zich kunt verwonderen over de bijzondere granieten rotsformaties en het waanzinnige uitzicht. Aan de voet van de heuvel is een restaurant met terras met een bijzonder goede kaart. Verderop op de route In de plaats Lavaufranche is een commanderie, daterend uit de 12e en de 15de eeuw te bezichtigen. De commanderie was de zetel van de ridders van de orde van Malta, de oudste verplegende ridderorde. De volgende bestemming is het Plan d’eau van het dorp Treignat, waar je op warme dagen kunt afkoelen maar ook als de temperaturen minder zijn, is het een fijne plek om te pauzeren. Nog even doortrappen naar La Cour d’Enchère waar Ellen en Ron je van harte welkom heten en je in de avond met veel plezier een heerlijke maaltijd voorschotelen.

Dag 4: Naar Le Chant-Hibou (50 km)
Na het ontbijt en een (technische) controle van de fiets vertrek je bij Ron en Ellen voor een heerlijke fietstocht van ongeveer 50 km naar het volgende overnachtingsadres Le Chant-Hibou. Het eerste gedeelte van de route gaat dwars door een lappendeken-achtig landschap genaamd de Bocage Bourbonnais. Je fietst even verderop naar de kapel van St Remy waar een keer per jaar een pelgrimsdienst is. Vervolgens passeer je enkele kleine gehuchtjes zoals Saint-Martinien, La Chapelle en Quinssannes. Op ongeveer de helft van de fietsdag nader je de stad Montluçon. We kunnen een stadswandeling door het middeleeuwse centrum of een bezoek aan het chateau van harte aanbevelen. Montluçon is dé plaats voor een lunch of om op terrasje te zitten, de keus is aan jou. Liever de voetjes van de vloer? Dan is het interactieve muziekmuseum genaamd 'Mupop' er een om te onthouden! Je fietst de stad uit langs de rivier de Cher over het jaagpad van het Canal du Berry. Een 12 kilometer lang ‘Voie verte’ die de ene keer links en dan weer rechts van het kanaal loopt. Het laatste stuk van de route stijgt en je zult nog even flink op de trappers moeten staan; niet te hard want anders mist u de 12-sprong in het bos van Audes! Bij Le Chant-Hibou kun je na het dagelijkse welkomstdrankje in een van de twee gîtes installeren of nog even lekker zwemmen in het verwarmde zwembad voordat je aan tafel gaat bij Irene en Ton.

Dag 5: Le Chant-Hibou
Je verblijft vandaag een extra dagje bij Irene en Ton van Le Chant-Hibou om een prachtig duidelijk beschreven fietstocht te maken in de omgeving, een mooie wandeling te maken of een rustdag in te lassen. Een aanrader is om een uitstapje te maken naar het Musée van Canal du Berry onderaan de heuvel, waar ook een restaurant vlakbij te vinden is. Deze dag is uiteraard voorzien van een ontbijt, lunchpakket, een drankje wanneer de 5 in de klok zit en een smakelijk diner.

Dag 6: Domaine Bonneblond (52 km)
Vandaag de allerlaatste etappe van het ‘Het Franse Pad avontuur’ en na het ontbijt fiets je, met het rijk gevulde lunchpakket in de fietstas, weer naar Helen en Willem op Domaine Bonneblond. Het is vandaag een tocht met veel hoogteverschillen; maar eerst zoef je de heuvel af naar het Canal du Berry op weg naar het middeleeuwse stadje Hérisson. Herrison is romantisch gelegen aan de rivier de Aumance en ademt historie uit met haar oude klokkentoren en de ruïne van het kasteel. Een perfecte plek om even koffie te drinken en mochten de terrasjes of restaurantjes gesloten zijn is dat geen enkel probleem. Iedere ochtend bij het ontbijt geven we je een thermoskan met koffie of thee en iets lekkers mee voor bij de koffie. Herrison staat ook bekend om haar maïs gestookte whisky van Monsieur Balthazar. Bij de golfbaan van Nassigny ga je weer een stuk over het jaagpad van het Canal du Berry fietsen, even lekker vlak doortrappen naar Vallon en Sully, waar enkele winkeltjes te vinden zijn, een bank en een apotheek en natuurlijk het cafeetje le Damier, met een lekker terras. Aan het eind van de middag ben je weer op het startpunt van 5 nachten geleden gearriveerd en horen Helen en Willem heel graag jullie belevenissen, onder het genot van het welkomstdrankje. En dan kun je voor de laatste keer genieten van een fijn driegangenmenu van uw Franse Pad vakantie.

Dag 7: Terugreis
Na het ontbijt, zit het er op, je kunt hopelijk op een fantastische week terug kijken en keer je op eigen gelegenheid weer huiswaarts. Je mag uiteraard nog een lunchpakket voor onderweg maken zoals je de afgelopen dagen gewend bent geweest. Au revoir!

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: