Fietsvakantie langs Fulda en Werra

In de deelstaat Hessen ontspringen de rivieren Werra en Fulda. Bij Hann. Münden komen deze twee rivieren samen en gaan ze verder naar het noorden als Weser. De fietspaden liggen meestal vlakbij de fraai slingerende rivieren, met onderweg vaak een vakwerkstadje of dorpje om te pauzeren. U ziet enorm veel vakwerkhuizen, met als hoogtepunten Rothenburg a/d Fulda en Hann.Münden, waar uw fietstocht start en eindigt. Een bijzondere rivierentocht!

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 203 km
va € 655
8 dagen
Prijzen en data

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Hann. Münden
Voordat u stroomopwaarts langs de Fulda richting Kassel fietst, is een bezoek aan de oude binnenstad van Hann. Münden aan te bevelen. De vele vakwerkhuizen en het fraaie raadhuis met een portaal uit de Weserrenaissance zijn zeker de moeite van het bezichtigen waard.

Dag 2 Van Hann. Münden naar Kassel (33 km)
Over de goed gemarkeerde Radfernweg Fulda volgt u de route naar Kassel. Het hotel ligt weliswaar in een buitenwijk, maar een bezoek aan het centrum is beslist een aanrader.

Dag 3 Van Kassel naar Melsungen (42 km)
De route gaat eerst door het centrum om daarna al slingerend de stad te verlaten. Menig bruggetje steekt u over om op de andere oever uw tocht voort te zetten. Onderweg komt u door enkele kleinere plaatsjes en eindigt uw dagtocht in het gezellige Melsungen.

Dag 4 Van Melsungen naar Rotenburg an der Fulda (33 km)
U volgt de meanderende Fulda naar Rotenburg an der Fulda, in het bosrijke noorden van Hessen. Onderweg komt u door Haydau met z’n cisterciënzer nonnenklooster.
Rotenburg an der Fulda is een meer dan 750 jaar oude landgravenstad in het midden van het Fuldadal. Naast imposante bouwwerken uit verschillende tijdperken, kerken en vakwerkhuizen zijn er bronssculpturen, die het vroegere leven in de stad weerspiegelen.

Dag 5 Van Rotenburg an der Fulda naar Eschwege (32 km)
U volgt nog even de Fulda om daarna met de trein de heuvelkam over te steken naar Eschwege aan de Werra. De inwoners worden in de volksmond 'Dietemänner' genoemd, als symbolische figuur van de stad Eschwege. Ook deze stad, met een 1000-jarige geschiedenis, wordt gedomineerd door vakwerkhuizen. Van 1952 tot 1990 liep hier het IJzeren Gordijn, de grens tussen West-Duitsland en Oost-Duitsland.

Dag 6 Van Eschwege naar Witzenhausen (40 km)
Een ontspannende fietstocht brengt u naar Witzenhausen. Vooral in het voorjaar tijdens de kersenbloeitijd is het landschap fantastisch. Onderweg komt u door Bad Sooden-Allendorf, met zijn idyllische centrum.

Dag 7 Van Witzenhausen naar Hann. Münden (23 km)
Uw laatste fietsdag is een korte etappe stroomafwaarts terug naar Hann Munden, waar u ruim de tijd heeft om de binnenstad te bezichtigen.

Dag 8 Vertrek

Reserveer nu
Deze reis wordt aangeboden door