Fietsvakantie Dordogne (Lezersreis) - 9 dagen

Heerlijk genieten in de prachtige streek van de Lot en de Dordogne. Een prachtig bosrijk heuvellandschap van kalksteen, waar de rivieren de Lot en de Dordogne zich een weg doorheen hebben gesleten waardoor een landschap van valleien en rivierdalen met steile kliffen is ontstaan. Middeleeuwse stadjes met smalle straatjes, mooie kastelen en heerlijke wijnen. U proeft er letterlijk de geur van de natuur. Onze uitvalsbasis is het vakantiepark La Draille, midden in het Franse landschap van bossen vol met walnotenbomen en weiden op slechts 6 km van de bekende plaats Souillac.

9-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 200 km
Type fietsvakantie
Groepsreis, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Frankrijk, Dordogne rivieren en meren, historische plekken, natuur
Vervoer
Bus
€ 895,- Vanafprijs p.p.
9 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fitál

Programma van dag tot dag

Vrijdag - Heenreis
Via de Franse autoroute rijden we naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Orléans.

Zaterddag - Orleáns
Na een bezoek aan Orleáns rijden we richting de Dordogne waar we eind van de middag aankomen. Misschien neemt u nog wel een verfrissende duik in het zwembad.

Zondag - Souillac 20/.. km
Vanmorgen op het gemak ontbijten in het restaurant. Fietst u naar Borrèze voor de kerkdienst of 's middags naar Souillac om te lunchen? Voor de fanatieke fietser is er een uitdagende route beschikbaar.

Donderdag - Argentat - Gluges 35/55 km
Met de fietsbus naar het middeleeuwse plaatsje Argentat voor een mooie fietstocht langs de Dordogne met mooie vergezichten. U fietst door Middeleeuwse plaatsjes als Beaulieu sur Dordogne Carenac en Floirac. De fietsbus brengt u terug naar het park.

Dinsdag - Mercues – Cahors 42 km
Vandaag op de fiets langs de Lot. Eerst via een mooie route met de bus naar Mercues. U fietst langs de bekende wijn chateau’s van de Lot, waar de beroemde Cahorswijnen worden geproduceerd. Met prachtige vergezichten op de meanderende rivier en tussen de wijngaarden door fietst u naar de middeleeuwse stad Cahors, met de eeuwenoude Pont de Valentre, waar u nog een prachtige wandeling kunt maken of genieten op één van de vele terrasjes. De fietsbus brengt u weer terug naar het park.

Woensdag - Roufillac – Sarlat - Roufillac/ La Draille 35/55 km
Heerlijk fietsen over het geasfalteerde fietspad dat, eens een spoorweg was, naar Sarlat. Dit fraaie middeleeuwse stadje met smalle straatjes herbergt tal van historische gebouwen. Vandaag is er een levendige markt waar tal van producten uit de streek te koop zijn. Na de markt heeft u nog de tijd om dit fotogenieke oude centrum te vereeuwigen. U fietst terug naar Rouifillac waar de bus op u wacht om u terug te brengen naar het park. Heeft veel energie dan kunt u ook zelf terug fietsen naar het park.

Donderdag - Rocamadour - La Draille 28 km
Na het ontbijt brengt de bus u naar Rocamadour, bekend als routeplaats naar Santiago de Compostella. De stad is gebouwd op een rots midden in de Causse de Gramat, een uitgestrekt kalksteenplateau. Boven op de rots ligt een burcht. Via een slingerend pad (of een lift voor de mindervaliden) kan men het heiligdom bereiken, een reeks van kapellen met fresco's en een kerk. Via een trap, waarin vele fossielen van mariene herkomst zichtbaar zijn, komt men onderaan de berg. Daar ligt het zeer toeristische stadje met zijn nauwe straatjes. Met de fiets terug naar het park.

Vrijdag - Terrasson 35 km
Vandaag fietst u over rustige weggetjes naar gezellige Terrasson. Rond het middaguur vertrekt de bus richting Orlèans voor de overnachting.

Zaterdag - Terugreis
Na het ontbijt rijdt de fietsbus terug naar Nederland.

Lees meer

Reserveren

9-daagse fietsreis Dordogne (Lezersreis)

€ 895,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels.

Boek deze reis  

Georganiseerd door