Fietsvakantie Angles-sur-l'Anglin - 8 dagen

Angles-sur-l'Anglin staat hoog genoteerd op de lijst van 100 mooiste dorpen van Frankrijk. Het zeer pittoreske dorp is gelegen aan weerskanten van de oevers van de Anglin. Uw sfeervolle hotel heeft een binnenplaats met tuin, terras en parkeergelegenheid. U vindt er gastvrijheid en rust. Alle tien kamers zijn verschillend en stijlvol ingericht. Naast de gewone hotelkamers zijn er een aantal suites met terras te boeken. De fietsroutes tijdens deze vakantie leiden u behalve langs de grillige­ meanders van de Anglin ook langs die van de Gartempe­ en de Creuse. De rivierdalen zijn steil ingeslepen, maar de plateaus ertussen zijn lichtglooiend. Ter afwisseling van de fietstochten hebben we twee rondwandelingen voor u gemaakt.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 213 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Frankrijk, Loire rivieren en meren, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 865,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

A Rondrit naar La Puye en Chauvigny (47, 53, 59 of 69 km)
De lange fietsroute gaat over het plateau naar Chauvigny in het dal van de Vienne. De middeleeuwse bovenstad bezit diverse kastelen en een mooie Romaanse kerk. Onderweg is de Abbaye Notre-Dame de L'Etoile te bezoeken. Op de korte route keert u na La Puye terug langs de museumboerderij La Ferme Musée Acadienne.

B Rondrit naar La Roche Posay en La Guerche (36 of 67 km)
Fietsroute naar het sfeervolle oude kuuroord La Roche-Posay. U volgt de dalen van de Gartempe en de Creuse. De lange route brengt u tot in het dorpje La Guerche, met een fraai 15e eeuws kasteel.

C Rondrit naar St. Savin (45 of 52 km)
Door de dalen van de Anglin en de Gartempe naar St. Savin, waar u de imposante abdijkerk kunt bezichtigen. Het bevat de mooiste Romaanse fresco’s van Frankrijk (werelderfgoedlijst van de Unesco). Over de Gotische boogbrug kunt u langs de Gartempe nog een omweg maken naar het dorp Antigny en Château Bois Morand.

D Rondrit naar Le Blanc (50 km)
Langs kastelen en dorpen fietst u naar het stadje Le Blanc, met in het Château Naillac een ecologisch museum. Langs de Creuse en via het dorp Fontgombault ­(Romaanse abdij) terug. De korte fietsroute gaat al na het dorp Ingrandes over de andere oever van de Anglin terug.

E Rondrit Preuilly-sur-Claisse (52 km)
Via rustige binnenwegen fietst u naar Preuilly-sur-Claise. Bezienswaardig zijn de Romaans-Byzantijnse kerk, de steile straatjes met de oude huizen en het kasteel. Langs twee mooi gelegen kastelen en La Roche-Posay fietst u terug.

F Rondrit naar Pleumartin (35 of 58 km)
Langs Château de Jutreau fietst u door een ­afwisselend, kleinschalig landschap. Na een bezoek aan het dorp Monthoiron rijdt u terug via de dorpen Leigné-sur-Bois en Pleumartin.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: