Fietsvakantie Blois - 5 dagen

In de omgeving van Blois kunt u veel kastelen bezoeken en het fietsen is prettig en licht in de mooie Loire-streek. De stad Blois zelf heeft een fraai koninklijk kasteel en een eeuwenoude kathedraal. U kunt kiezen uit twee hotels De routes gaan over het bekende Loire-fietspad, maar u ziet zeker iedere dag een kasteel.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 262 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Frankrijk, rivieren en meren, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 390,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

A - Rondrit naar Cheverny 51 km
De vallei van de Loire wordt ook wel de vallei van de koningen genoemd. Op deze tocht komt u langs diverse kastelen. U fietst langs het Château de Trousay, een fraaie gentilhommière uit de Renaissance. In de bijgebouwen bevindt zich een klein museum. Daarna komt u langs het prachtige Château de Cheverny. Op uw terugweg komt u door Celettes met het château de Beauregard. Door het Forêt de Russy, fietst u tenslotte terug naar Blois.

B - Rondrit naar Coulanges 35 km
Deze route gaat naar de vallei van de rivier de Cisse. Eerst fietst u parallel aan de Loire de stad uit om vervolgens vanaf Chouzy-sur-Cisse de prachtige vallei te volgen. U komt door Coulanges en door Molineuf. Op de terugweg gaat u door het domeinbos van Blois terug naar de koningsstad.

C - Rondrit naar Amboise 46 km
Langs de Loire fietsend komt u al snel door het dal van de Beuvron. In Chaumont-sur-Loire kunt u het hoog gelegen kasteel bezichtigen. Daarna fietst u verder langs de rand van het plateau en arriveert u via enkele landelijke Loire-dorpen in Amboise. Hier kunt een bezoek brengen aan het prachtige kasteel ‘Demeure Royale’ en het ‘Manoir Clos-Lucé’, het huis van Leonardo da Vinci.

D - Rondrit naar Château Chambord 44 km
Vandaag staat er een bezoek aan het wereldberoemde Château de Chambord op het programma. Eerst volgt u geruime tijd fietsborden en halverwege komt u bij het prachtige kasteel, waarbij een bezoek niet mag ontbreken. Op uw terugweg passeert u enkele kleine dorpjes om langs de Loire weer naar Blois te fietsen.

E - Rondrit naar Bracieux 48 km
Deze route gaat naar het pittoreske Bracieux. Nadat u de stad hebt verlaten, komt u door het symmetrische bos van Russy. Na Cellettes volgt u de vallei van de Beuvron. U komt langs het kasteel Villesavin alvorens u door Bracieux fietst. Langs de Loire rijdt u terug naar uw standplaatshotel.

F - Rondrit naar Beaugency 38 km
Uw laatste fietsdag gaat naar het bijzonder mooie stadje Beaugency, gelegen aan de Loire. Het beschikt over een rijke historie met meerdere koningen die hier gewoond hebben. Reeds in de Middeleeuwen beschikte de stad over een brug over de Loire en was daardoor erg in trek. Verder heeft de stad een interessante abdijkerk en een prachtige donjon.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: