Fietsvakantie Pontlevoy - 8 dagen

In de glooiende valleien tussen de Loire en de Cher ligt het charmante Pontlevoy. Uw hotel bevindt zich in een ‘Relais de Poste‘ met een verzorgde tuin waarin u ‘s zomers heerlijk buiten kunt eten. De keuken en de mooie wijnen uit de streek staan hoog aangeschreven. Door de centrale ligging zijn vele bezienswaardigheden op de fiets te bereiken, de routes brengen u naar vele kastelen en mooie oude stadjes. Zo fietst u naar Amboise,  Blois en het middeleeuwse Montrichard , langs bewoonde grothuizen en naar enkele kastelen zoals het over de rivier gebouwde kasteel van Chenonceaux, het perfect symmetrische kasteel van Chéverny en het schilderachtige slot van Chémery.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 328 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Frankrijk, Loire rivieren en meren, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 480,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

A Rondrit naar Amboise (61 of 64 km)
Naar het Loirestadje Amboise waar de Franse koning Francois I in een gigantisch, gotisch paleis resideerde. Zijn beroemdste gast Leonardo da Vinci sleet hier zijn laatste jaren in een eigen paleisje. Bent u hier op zondag dan maakt u ook de grote, gezellige streekmarkt mee.

B Rondrit naar Blois (64 km)
Ook aan de Loire, een woeste stroom met zandbanken en riviereilanden, ligt de koningsstad Blois waar het Franse koningshuis 200 jaar lang hof hield. Wanneer u de oude Loire-brug oversteekt heeft u prachtig zicht op het hoog verheven kasteel met onderaan de middeleeuwse wijk met vakwerkhuizen, talloze restaurantjes en de kathedraal Saint-Louis. Hierin zijn sinds 2000 moderne glas-in-lood ramen van Jan Dibbets te zien. Op de terugweg doorkruist u het weelderige woud van Russy. 

C Rondrit naar Chenonceaux (42 km)
In de Chervallei ziet u grotwoningen waarvan u er één binnen kunt bekijken. U fietst onderlangs de burchtruïne van het plaatsje Montrichard en volgt de Cher naar het over de rivier gebouwde renaissancekasteel van Chenonceaux. Beroemde dames als Catherina de Medici en Diane de Poitiers leidden er een bruisend hofleven.

D Rondrit naar Saint-Aignan (50 km)
Meer oostwaarts aan de Cher ligt het bevallige kasteelplaatsje Saint-Aignan. In de kapittelkerk worden de relieken van de patroonheilige vereerd. U ziet er prachtig romaans beeldhouwwerk en een onderaardse crypte. Op de heenweg passeert u het Renaissancekasteel van Gué-Péan.

E Rondrit naar Chémery (52 of 55 km)
Op deze fietstocht bezoekt u de Gallo-Romeinse opgravingen van Thésée. In een kasteeltje bevindt zich het gemeentehuis met museum. Door een stille zijvallei , langs bossen, wijngaarden en vennen fietst u vervolgens naar het schilderachtige slot van Chémery.

F Rondrit naar Chéverny (59 of 65 km)
Een bewegwijzerde route voert u langs kasteel Beauregard  (met portrettengalerij van 315 historische figuren) naar het perfect, symmetrische jachtkasteel van Chéverny dat een voorbeeld was voor Hergé’s kasteel Molenbeek. Ook  het kleine, charmante kasteel van Troussay kan deze dag worden bezocht. U bevindt zich hier in de oostelijke Sologne-streek, het jachtgebied van de Franse koningen.

Lees meer

Reserveren

8-daagse fietsreis Pontlevoy

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 480 per persoon.

Boek deze reis  

fietsen in pontlevoy
Georganiseerd door