6-daagse fietsvakantie in Mézangers

Mézangers is een klein dorpje in de glooiende, ongerepte Mayenne. Net buiten het dorp ligt uw bijzonder gastvrije hotel. Het is een herenboerderij aan een meertje, met een sfeervol restaurant, een verwarmd zwembad en een sauna. De streek is het achterland van Normandië, Bretagne en de Loire-streek en wordt gekenmerkt door de 'bocage', een oud coulisselandschap van door heggen en houtwallen omgeven weilanden. Er zijn veel door particulieren bewoonde kastelen en herenhuizen. De soms scherp ingesneden beek- en rivierdalen verlenen het landschap extra variatie. De gevarieerde fietstochten voeren u naar mooie oude dorpen en stadjes met vakwerkhuizen. U kunt kerken en abdijen bezoeken en u fietst door een mooi, licht heuvelend landschap.

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 229 km
v.a. € 775
6 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Eigen-Wijze Reizen
Lees meer

Programma van dag tot dag

A Rondrit naar Montourtier, Montsûrs en Evron (52 km)
Tijdens deze fietsvakantie fietst u onderlangs het Bois d`Hermet, waarin het Château du Rocher ligt verscholen, naar het dorpje Montourtier. Een ommetje naar het Château de Bourgon is hier mogelijk. In St. Ouen-des-Vallons is 's zomers het park van het Château de la Roche Pichemer opengesteld. Het grotere dorp Montsûrs heeft winkels, horeca en een arboretum. U fietst nu oostwaarts door het dal van de Jouanne, de dorpjes en kastelen zijn hier kleiner. In Evron kunt u de prachtige abdijkerk bezichtigen.

B Rondrit naar Evron en Ste. Suzanne (46 km)
Een dagtocht in zuidoostelijke richting naar het streekcentrum Evron en het vestingstadje Ste Suzanne. In Evron staat de enorme abdijkerk, de ene helft is Romaans, de andere helft gotisch. Op een heuvel ligt het middeleeuwse Ste Suzanne. U kunt er rond de muur lopen, het kasteel bekijken en een museum bezoeken. Ook de terugweg gaat door het dal van de Evre. U fietst langs een dolmen en wat dorpjes terug naar uw hotel. 

C Rondrit naar Jublains of Bais en Butte de Mantaigu (31 of 46 km)
Een rit in noordwaartse richting, waarbij u de heuvelachtige streek Les Coëvrons opzoekt. Hier kunt u een gallo-Romeinse vesting en een kapel bezoeken. Over glooiend terrein fietst u via het oude Hambers naar Jublains, waar u een beeld krijgt van het Romeinse verleden aldaar. Op de korte route vermijdt u de heuvels van Les Coëvrons.

D Rondrit naar Laval (44 of 46 km)
Op deze rondrit brengt u een bezoek aan de 'Ville d'Art et d'Histoire', het aan de oevers van de Mayenne gelegen Laval. De fietsroute is niet al te lang, zodat u  ruim de tijd heeft om het sfeervolle en gezellige, oude centrum te bezichtigen. Tussen kathedraal en kasteel is het heerlijk ronddwalen door de steile, middeleeuwse straatjes met de typisch Normandische vakwerkgevels en de 16e eeuwse herenhuizen. U legt de terugweg grotendeels met de trein af.

E Rondrit naar St. Pierre-sur-Erve of Saulges (56 of 62 km)
Een wat langere tocht naar het zuiden. Via sluipwegen rond Evron komt u in Châtres met het Château de Montecler. Vanaf St. Jean volgt u het dal van de Evre, waarover in St. Pierre een middeleeuwse brug ligt. U komt door een dal met te bezichtigen grotten en klimt naar de plaats Saulges. Hier staat een kerk uit de 6e eeuw van waaruit de streekevangelist St. Cénéré werkte. Terug rijdt u over Vaiges en St. Christophe-du-Luat. Vanuit St. Pierre kunt u de fietsroute inkorten.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: