Fietsvakantie Inn Radweg - van Innsbruck naar Passau - 8 dagen

Op de Inn-Radweg is de gelijknamige rivier zo goed als altijd in het zicht. Over doorgaans vlakke wegen door de Tiroler bergen dwars door Beieren naar Opper-Oostenrijk. Het eind vormt het grensstadje Passau, en wel bij de indrukwekkende samenvloeiing van Inn, Donau en Ilz. Hoogtepunten onderweg? Fraai Innsbruck, Kloosters en Burchten, Kufstein en Burghausen, Europees Natuurpark Unterer Inn, Barok.....

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 280 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht
Omgeving
Duitsland, Passau-Wenen rivieren en meren, bergen, grote steden, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 807,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Innsbruck
Je reist op eigen gelegenheid naar Innsbruck. Na de hotel-incheck en de controle van je  (eventuele) huurfiets, maak je je snel op voor een wandeling door de prachtige 'Innsbrucker Altstadt' met onder meer het beroemde 'Huis met het Gouden Dak'.

Dag 2: Innsbruck - Kufstein (ca. 52 km)
Je laat de Tiroler hoofdstad achter je en fietst door schilderachtige stadjes en dorpjes tot aan Strass, het begin van het Zillertal. Geniet van het adembenemende bergpanorama om je heen. Neem in Hall de tijd om de historische binnenstad te bezoeken en in Wattens de Swarovski Kristallwelten. Vanaf Brixlegg neem je vervolgens de trein naar Kufstein. Bezoek hier (of morgenvroeg) de majesteitelijke 13e eeuwse vesting.

Dag 3: Kufstein - Wasserburg (ca. 65 km)
Het machtige fort van Kufstein raakt uit het zicht wanneer je de uitlopers van de Beierse Alpen binnen fietst. Je volgt grotendeels het pad langs de rivier, dat soms wegdraait, de oeverbossen in. Einddoel van vandaag is historisch Wasserburg. Zijn bijzondere ligging in een rivierlus levert een uniek stadsbeeld. Met zijn oude binnenstad, zijn prachtige gevels en smalle straatjes is Wasserburg een van de mooiste steden aan de Inn.

Dag 4: Wasserburg - Mühldorf (ca. 48 km)
Over de rode brug verlaat je mooi Wassenburg. Je neemt afscheid van de Inn en fietst door een landelijk gebied langs kleine boerengehuchten, soms over heuvelachtig terrein. Kort voor Gars kom je weer bij de rivier; soms fiets je pal langs het water, dan weer er vandaan. In Mühldorf met zijn langgerekte stadsplein vol prachtige herenhuizen, zit deze rit er op.

Dag 5: Mühldorf - Kirchdorf (ca. 46 km)
Twee zeer bijzondere bedevaartsplaatsen op deze etappe. De eerste, Altötting, is al meer dan 1250 jaar het geestelijke centrum van Beieren en al meer dan 500 jaar het belangrijkste Mariabedevaartsoort van Duitsland. De tweede is Marktl, de geboorteplaats van Paus Benedictus XVI. Voordat je in Kirchhof am Inn arriveert, bezoek je zeker het adembenemende Burghausen, met zijn 1051m het langste kastelencomplex van de wereld!

Dag 6: Kirchdorf- Bad Füssing (ca. 34 km)
Deze rit voert je door door het Europese natuurreservaat 'Unterer Inn', een 5500 ha groot beschermd rivierenlandschap, vol waterpartijen, slikken en eilandjes. Het kent een buitengewone variëteit aan bijzondere vogels en planten, en vormt tevens de thuishaven voor de bever. Vlak bij de Oostenrijkse grens, aan de rivier, bereik je je eindbestemming, het kuuroord Bad Füssing, met zijn legendarische, thermale bronnen.

Dag 7: Bad Füssing - Passau (36 km)
Op weg naar Passau passeer je een aantal prachtige, barokke stadjes. Eerst Obernberg met zijn kleurrijke marktplaats en fraaie burcht, vervolgens Reichersberg met zijn indrukwekkende Augustiner klooster en tenslotte Schärding met zijn statige 'Silberzeile am Stadplatz'. Ook je eindbestemming, de 'drierivierenstad' Passau, gelegen aan de samenvloeiing van de Inn, Donau en Ilz, is zeer de moeite waard. Het geldt als een van de mooiste steden van Duitsland.

Dag 8: Vertrek vanuit Passau
Na het ontbijt eindigt je arrangement. Samen met je huurfiets, kun je gebruik maken van de transfer terug naar Innsbruck.

Lees meer

Reserveren

8-daagse fietsreis Inn Radweg - van Innsbruck naar Passau

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 807 per persoon.

Boek deze reis  

Georganiseerd door