Fietsvakantie Cuneo - trektocht in Italië, Piemonte - 11 dagen

Fietsen door de onbekende, maar voor fietsers zeer aantrekkelijke provincie Cuneo in de Piemonte. Omringd door een skyline van bergtoppen, fietst u over vlakke en licht heuvelende wegen langs, in voor- en najaar, snelstromende rivieren. U overnacht in authentieke stadjes en dorpen zoals Caraglio, Saluzzo en het middeleeuwse Mondovi. In het oosten wordt de provincie begrensd door lang­gerekte wijngaardheuvels, waar u regelmatig enig klimwerk wacht. De provincie staat bekend om het heerlijke authentieke Italiaanse eten. Veel stad­jes en dorpen hebben oude kerken met bijzondere fresco’s en kastelen. De pleinen zijn omringd door panden met schaduwrijke arcaden. De tocht voert u over langgerekte plateaus en door de heuvels aan de voet van de bergen.

11-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 398 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Italië, Italiaanse Alpen bergen, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer, Vliegtuig
€ 925,- Vanafprijs p.p.
11 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Caraglio of Dronero, evt. rondwandeling in Carraglio
U begint in Caraglio in het dal van de Grana, aan de voet van de heuvels. Als u vroeg aankomt, kunt u een wandeling maken door het oude centrum naar de op een heuveltop gelegen bedevaartkerk voor een eerste blik op het landschap, waardoor u de komende dagen fietst.

Dag 2 Van Caraglio/Dronero naar Saluzzo 46-51 km of 36-41 km
De eerste etappe gaat langs de rand van de heuvels. Met imposante kastelen en kerken vormen de stadjes Busca, Castiglione en Manta een fraaie opmaat naar uw eindbestemming Saluzzo, met een 16e eeuwse kathedraal. Het tegen de heuvel gebouwde middeleeuwse centrum heeft steile kiezelstraatjes, welke u langs renaissance stadspaleizen en een pracht van een gotische kerk leiden naar het op de top gelegen castello van de markiezen.

Dag 3 Rustdag of rondrit naar Revello en de abdij van Staffarda 45 km
Op uw rustdag maakt u een rondrit aan weerszijden van de Po, door vlak, vruchtbaar boerenland waarin u de vriendelijke plaatsjes Revello en Gardé en het Abbazia di Staffarda aandoet. Dit klooster is het mooiste voorbeeld van de Romaanse bouwkunst der Cisterciënzers in deze regio. Behalve de kerk kunt u ook het museum bezichtigen.

Dag 4 Van Saluzzo naar Savigliano 49 km
Over een vlak parcours fietst u daags erna naar Savigliano. De plaatsjes Scarnafigi, Ruffia, Cavallerleone en Cavallermaggiore vormen met hun sfeervol verweerde kastelen, kerken en huizen met arcadebogen, de krenten in de pap. Het stadje Racconigi bezit een koninklijke burcht met een magnifiek park.

Dag 5 Van Savigliano naar Fossano 66 km
Vandaag gaat u over langgerekte plateaus langs het dal van de Stura welke een weids uitzicht biedt op de vlakte en de omringende bergen. Evenals het pittoreske stadje Cherasco ligt uw etappeplaats Fossano ook op zo´n langgerekte rug. De fietsroute brengt u in het karakteristieke valleidorp Pollenzo.

Dag 6 Van Fossano naar Mondovi 43 km
Door het oude centrum van Fossano daalt u af naar de Stura di Demonte. U fietst naar Bene Vagienne met een kasteel, kerken en patriciërswoningen. Een museum toont kunstschatten uit de blootgelegde romeinse stad  Augusta Bagiennorum welke u verderop passeert. De korte variant gaat rechtstreeks naar Mondovi, de lange variant gaat via de kasteeldorpen Novello en Barolo (bekend om de beroemde rode wijnen). U overnacht in Mondovi, met een 19de eeuwse beneden- en een middeleeuwse bovenstad welke zich door een liftcabine makkelijk laat bereiken.

Dag 7 Evt. stadswandeling Mondovi, Van Mondovi naar Chiusa di Pesio 31 of 36 km
's Morgens kunt u hier een (beschreven) rondwandeling maken alvorens de vrij korte rit naar uw volgende etappeplaats aan te vangen, U volgt de rivier de Pesio langs een natuurreservaat en twee kleine kerken waarin prachtige fresco's zijn te bewonderen. Uw hotels staat in het rustieke Chiusa di Pesio of wat verder in de vallei  tussen de berghellingen. Heeft u energie over dan zou u ook het kartuizerklooster Certosa di Pesio kunnen bezoeken. Langs de rand van en ook door de heuvels fietst u via de dorpen Peveragno en Boves naar het kleine Fontanelle waar u aansluitend een rondrit naar de statige provinciehoofdstad Cuneo kunt maken.

Dag 8 Van Chiusa di Pesio naar Fontanelle(Beguda)/Borgo San Dalmazzo 23-30 km, evt. rondrit naar Cuneo 25 of 32 km
Langs de rand van en ook door de heuvels fietst u via de sfeervolle oude dorpen Peveragno en Boves naar het kleine Fontanelle dat gezegend is met een grote koepelkerk. Bij overnachting in Beguda even voorbij het stadje Borgo San Dalmazzo wordt uw rit langer. Hierna kunt u aansluitend een rondrit maken naar de statige provinciehoofdstad Cuneo, gelegen op een hoog gelegen terras tussen de rivieren Gesso en Stura. U fietst gedeeltelijk over onverharde wegen en paden door het rivieroeverpark ‘Parco Fluviale Lungo il Gesso’. 

Dag 9 Van Fontanelle naar Sambuco/Pietraporzio 47 of 51 km
Een prachtige etappe, maar wel wat zware etappe. U fietst eerst naar het centrum van Borgo San Dalmazzo om daarna te beginnen aan het prachtige traject stroomopwaarts door het dal van de rivier de Stura di Demonte, omringd door de machtige toppen van de Maritieme Alpen. De tocht loopt grotendeels over de zeer rustige weg langs de zuidoever. Vrij geleidelijk klimt u steeds hoger langs de plaatsjes Demonte en Vinadio waar u een enorm fort kunt bekijken. U waant zich in dit deel van de vallei echt in de bergen.

Dag 10 Van Sambuco/Pietraporzio naar Caraglio/Dronero 53 of 63 km
Op het laatste traject van uw fietsvakantie fietst u stroomafwaarts door de vallei van de Stura di Demonte en keert u terug in de vlakte. Onderweg komt u door de aardige dorpen Demonte en Vinadio (enorm 19de eeuws fort) en u overnacht nog eens in Caraglio of Dronero.

Dag 11 Vertrek
Uw fietsvakantie eindigt na het ontbijt.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: