Fietsvakantie Wertheim standplaats - 5 dagen

Aan de rand van het Naturpark Spessart, waar de Tauber in de Main uitmondt, ligt het romantische stadje Wertheim. Uw hotel bevindt zich vlakbij de sfeervolle Altstadt. Middeleeuwse steegjes, vakwerkhuizen, pleintjes en de imposante burchtruïne nemen u mee terug in de tijd. Bij mooi weer dineert u op het terras aan de oever van de Tauber. Wertheim ligt ideaal voor fietsers, de fietstochten brengen u naar alle windstreken, soms keert u terug per trein of boot. Westwaarts langs de fraaie meanders van de Main naar het vakwerkstadje Miltenberg en zuidwaarts door het dal van de Tauber. Oostwaarts naar de gezellige Altstadt van Würz­burg en noordwaarts naar Marktheidenfeld, bij de wijngaarden van het Frankenland. ​

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 157 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Duitsland, rivieren en meren, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 290,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

A Van Wertheim naar Miltenberg (37 km), terug per trein of boot
U fietst westwaarts langs de Main naar het pittoreske stadje Miltenberg. U kunt een mooie rondwandeling ­maken door de gaaf bewaarde Altstadt met vakwerkhuizen, kerken, een sfeervol marktplein met fontein en kasteel Mildenburg. Terug met de trein of per boot (alleen op donderdag) krijgt u weer een ander en aardig beeld van de meanders van de Main.

B Van Wertheim naar Tauberbischofsheim en/of Lauda (32 of 40 km), vanaf Tauberbischopfsheim terug per trein
Zuidwaarts volgt u het zijriviertje de Tauber. Het fietspad is terecht bewegwijzerd als ‘Liebliches
Taubertal’, maar kent wel enkele korte klimmetjes. Na 10 km ziet u aan de overkant het prachtig gelegen klooster Bronnbach, waar u kunt pauzeren en het kerkinterieur­ met de kruisgang kunt bezichtigen.
Na de landelijke dorpjes Gamburg en Niklashausen verbreedt het dal zich en krijgt u al gauw zicht op de kerk en kasteeltoren van Tauberbischofsheim, befaamd om de Altstadt. In Tauberbischofsheim neemt u de trein terug.

C Rondrit naar Marktheidenfeld (44 km)
U fietst langs de Main naar het levendige stadje Marktheidenfeld, dat mooi de overgang markeert tussen de wijngaarden van Franken en de beboste­ heuvels van Spessart. Op het marktplein ziet u vakwerkgevels en het rijk ingerichte herenhuis ­Franckhaus uit de 18e eeuw. Ook op een terrasje aan de Mainoever is het prettig pauzeren voordat u besluit­ om eventueel via Lengfurt een ruime bocht in de rivier af te snijden. Na een lichte klim volgt een aangenaam lommerrijk traject over de beboste flanken­ van de Eichberg.

D Van Wertheim naar Würzburg (44 km), per trein terug 
Vanaf het Maindorpje Bettingen fietst u oostwaarts langs een zijbeekdal, een makkelijke en rustige route stroomopwaarts. Na een geleidelijke klim door Waldbüttelbrunn daalt u af door een loofbos en een buitenwijkje van Höchberg.
Overweldigend is het onverwachte uitzicht op de machtige burcht Marienberg en de stad Würzburg. Door wijngaarden daalt u af naar de bekende Mainbrücke en de historische Altstadt van Würzburg.
Met de trein keert u via Lauda weer terug.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: