Fietsvakantie Billerbeck - 5 dagen

Ten oosten van Twente en de Achterhoek, direct over de grens met Nederland, begint het Münsterland. Deze regio is qua landschap goed te vergelijken met Zuid-Limburg en zeer aantrekkelijk voor recreatieve fietsers. Billerbeck ligt in de zachtglooiende heuvels van de Baumberg en leent zich uitstekend voor een fietsvakantie. Uw comfortabele hotel ligt vlakbij de imposante Ludgerus-domkerk. De rondritten voeren u door een landschap van beekdalen en bossen, graanakkers, weilanden, koolzaad- en zonnebloemvelden. U fietst vaak over zogeheten 'Pättkes', stille, rustige fietspaden langs kastelen, kapellen, kloosters en u komt door rustieke dorpen met oude kerken van zandsteen. Een bezoek aan de gezellige, mooie stad Münster is een aanrader, op de terugweg neemt u dan de trein.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 166 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Duitsland, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 220,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

A - Rondrit naar Schloß Darfeld (15 km)
Een korte rondrit ter kennismaking met het mooie, parkachtige landschap. Na een glooiend fiets traject kunt u pauzeren in het landelijke dorp Darfeld. In een brede vallei dichtbij dit dorp ligt één van de mooiste en grootste waterburchten Schloß Darfeld, dat alleen van de buitenkant te bezichtigen is. Een vlakke fietsroute voert u terug naar het markante silhouet van uw standplaats, de twee smalle hoge kerktorens van de dom.

B - Rondrit naar Burgsteinfurt (50 km)
Na een mooi, bosrijk fietstraject langs de boorden van de Vecht, bezoekt u het bedevaartsplaatsje Eggerode. De lange fietsroute voert u naar de pittoreske Altstadt van Burgsteinfurt en het wonderbaarlijk mooie waterkasteel dat u kunt bezichtigen. Terug fietst u door het bijbehorende vorstelijke park met het voormalige, weer in ere herstelde 'lusthof' Bagno.

C - Rondrit naar Darup en Rorup (32 of 42 km)
Al klimmend en dalend geniet u aan het begin van deze rondrit van prachtige panorama's op de omgeving. De lange variant van de fietsroute voert u door een vlakke beekvallei. Onderweg kunt u pauzeren in de dorpen Darup en Rorup of op het terras van de kloosterrestaurants van het Kartauserkloster Marienburg en Kloster Gerleve, met de imposante neo-Romaanse stiftskerk.

D - Rondrit naar Nottuln en Burg Hülshoff (40 of 48 km)
Langs de bronnen van de Berkel fietst u naar het hoogste punt van de Baumberge, de 187 m hoge Westerberg. U kunt er de Longinusturm beklimmen voor een formidabel uitzicht rondom. Bij de laatgotische hallenkerk vindt u een fraai ensemble van barokke stiftsgebouwen. Op de kortere route bezoekt u aan de noordflank van de Baumberge Havixbeck, met het interessante Sandsteinmuseum en een pracht van een waterburcht. De lange fietsroute brengt u naar Burg Hülshoff. Beide fietsroutes komen langs het bijzonder aardige plaatsje Nottuln.

E - Rondrit naar Münster (29 of 34 km)
U kunt naar het bezienswaardige Münster fietsen en per trein terugkeren. Münster is een fietsvriendelijke stad. Het historische centrum bereikt u gemakkelijk over de brede, lommerrijke fietspromenade, aangelegd over het tracé van de voormalige omwallingen.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: