Fietsvakantie Fietsen langs de Bodensee - 8 dagen

Een fietsvakantie door drie landen. Dat kan tijdens uw fietstochten rondom de Bodensee. U fietst door Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. De routes nemen u mee door charmante stadjes als Stein am Rhein, Lindau en Singen. U geniet tijdens uw vakantie van de schitterende natuur, de romantische omgeving en het bijzondere uitzicht op de Alpen. Lees meer op fietsvakanties.nl/bodensee

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 275 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Duitsland, Bodensee rivieren en meren, bergen, grote steden, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 759,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Oad

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Naar Bregenz
Op eigen gelegenheid reist u naar uw hotel in Bregenz. Ter plaatse ontvangt u de route informatie en eventueel uw gehuurde fiets. Bregenz is een kleinere stad gelegen aan de Bodensee. In het historische centrum vindt u vele middeleeuwse vakwerkhuizen en ook een deel van de stadsmuur staat nog overeind. Bezienswaardig is de Martinsturm. Deze grote, ronde toren uit 1601 maakte ooit deel uit van het paleis van de graaf van Bregenz. De Kaiserstrasse is de winkelstraat om heerlijk te slenteren. Ook vindt u daar de nodige restaurants waar u vanavond een hapje kunt gaan eten.

Dag 2 - Bregenz - Güttingen
Na het ontbijt is het tijd om op de fiets te stappen voor het eerste deel van uw fietsvakantie. U rijdt door mooie parken en langs de Bodensee naar Mehrerau. Mehrerau ligt net buiten het centrum van Bregenz en is het enige, nog actieve klooster aan de Oostenrijkse Bodensee. De route neemt u mee door het beschermde natuurgebied Altenrhein-Mündung. Via de Zwitserse plaatsen Rorschach en Arbon komt u in Güttingen. (ca. 59 km)

Dag 3 - Güttingen - Singen
Vanaf Güttingen fietst u naar de Untersee. De Untersee is het kleinste meer van de twee meren die samen de Bodensee vormen. Ook is dit meer onderdeel van de grens tussen Duitsland en Zwitserland. Via Ermatingen en Berlingen komt u aan in Stein am Rhein. Bij Stein am Rhein komt de Rijn uit in de Bodensee. Boven de stad torent het kasteel Hohenklingen. Bezienswaardig is ook zeker de Abdij van St. Georgen, één van de best bewaard gebleven middeleeuwse kloostercomplexen. U eindigt in Singen in Duitsland waar u de komende twee nachten verblijft. (ca. 59 km)

Dag 4 - Naar Schaffhausen - Rheinfall
De route neemt u vandaag mee via Ramsen naar Gailingen. U volgt de Rijn en komt aan in Schaffhausen. Schaffhausen is vooral bekend vanwege de grootste waterval van Europa, de Rheinfall. Deze waterval is 150 meter breed en 23 meter hoog en de natuurlijke schoonheid zal uw adem benemen. Een aanrader is om een boottocht te maken en zo de waterval van dichtbij te bekijken. Vanaf Schaffhausen keert u terug naar Singen. (ca. 50 km)

Dag 5 - Singen - Konstanz
Vanaf Singen vertrekt u naar Radolfzell en rijdt u langs de Gnadensee. Dit meer is het oostelijk deel van de Bodensee. Bij de Gnadensee kunt u een bezoek brengen aan het kloostereiland Reichenau. Dit eiland staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens uw bezoek aan Reichenau krijgt u een goed beeld van de religieuze en culturele rol van een benedictijnenklooster uit de Middeleeuwen. Na uw bezoek aan Reichenau fietst u verder naar uw hotel in Konstanz. (ca. 40 km)

Dag 6 - Konstanz - Friedrichshafen
De route is vandaag niet zo lang dus neem vanmorgen vooral de tijd om het bloemeneiland Mainau te bezoeken. Mainau is een eiland met een weelderige bloemenpracht, een schitterend barokkasteel en een prachtig park. Ook bevindt zich één van de grootste vlinderhuizen van Duitsland op dit paradijs. De route gaat verder naar Staad en vanaf daar neemt u de veerboot naar Meersburg. U fietst door de schitterende omgeving langs het meer naar Friedrichshafen. (ca. 34 km)

Dag 7 - Friedrichshafen - Bregenz
Het laatste deel van uw fietsvakantie staat vandaag op het programma. Vanaf Friedrichshafen rijdt u naar Langenargen en Wasserburg en komt u bij de beroemde Beierse stad Lindau. Lindau heeft een unieke ligging met het historische centrum gelegen op een eiland in de Bodensee. Het beschikt over een unieke charme en u kijkt op de, met sneeuw bedekte, bergen. Het oude centrum heeft een bijzondere uitstraling met haar historische gebouwen, levendige pleinen en schilderachtige stegen. Vanaf Lindau fietst u terug naar Bregenz. (ca. 36 km)

Dag 8 - Naar huis
Aan al het goede komt een eind, zo ook aan uw fietsvakantie rondom de adembenemende Bodensee. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en terug te keren naar huis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: