Fietsvakantie langs de Waddenzee en IJsselmeer - 5 dagen

Hanzesteden, eilanden en prachtige fietspaden: in slechts vijf dagen zie je ontzettend veel van wat ons kleine landje ó zo mooi maakt. De komende dagen fiets je over prachtige dijkwegen die je langs de Waddenzee naar de Afsluitdijk leiden, de scheidingswand tussen zout en zoet water. Hierna vervolgt de route zich langs de oevers van het IJsselmeer naar leuke stadjes als Hindeloopen en Stavoren. Uiteindelijk fiets je naar Harlingen, maar voordat je deze havenstad verlaat heb je nog de mogelijkheid om Vlieland of Terschelling per fiets te ontdekken. Het leven van alledag maakt hier al snel plaats voor het échte eilandgevoel.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 203 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, IJsselmeer, Waddenzee rivieren en meren, kust, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 379,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Oad

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Aankomst Hindeloopen

Je reist op eigen gelegenheid naar het eenvoudige Skipshotel in Hindeloopen, waar je de komende twee nachten logeert.

Dag 2 - Hindeloopen - Stavoren - Hindeloopen 54 km

De route van vandaag gaat vrijwel direct naar het schaatsmuseum. Van elke Elfstedentocht is er een vitrine met bezienswaardigheden en herinneringen van de betreffende tocht. Daarna gaat de tocht naar bekende Hanzestad Stavoren. Aan het einde van de middeleeuwen was Stavoren een havenstad van formaat. De havens van Amsterdam en Rotterdam waren in die tijd veel kleiner dan die van Stavoren. Op het terras van restaurant De Potvis, aan het IJsselmeer, kunt u de zandbanken zien die voorkomen in de sage van Het Vrouwtje van Stavoren een hoofdrol speelden. Deze zandbanken hebben het verval van de havenstad Stavoren ingeluid. De fietstocht wordt vervolgd langs de kustlijn van het IJsselmeer. Daarna door het bosrijke gebied rondom Bakhuizen en door het waterrijke Fluessen terug naar Hindeloopen voor je overnachting.

Dag 3 - Hindeloopen - Harlingen  60 km

Na het ontbijt stap je op de fiets voor een mooie tocht door Friesland. We maken gebruik van de kleine voet/fietspontje bij It Heidenskip. Daarna fiets je door het palingdorpje Heeg. Tot na de 2e wereldoorlog werd vanaf hier de paling vervoerd onder andere naar Londen. In de stad Bolsward kun je heerlijk lunchen aan het marktplein en genieten van de prachtige binnenstad met het oude stadhuis en de Broerekerk.

Dag 4 - Vlieland of Terschelling of rondje Harlingen 37 km

Vandaag heb je de keuze uit twee fietsroutes.Je pakt in Harlingen de vroege veerboot (kosten overtocht en eventueel eigen fietsen niet inbegrepen) naar Vlieland of Terschelling. Vlieland is een autovrij eiland met schelpenpaadjes, glooiende duinen, stranden, naaldbossen en weilanden vol grazende Saoyschapen en Schotse Hooglanders. In het westen van het eiland vind je Vliehors, de ‘Sahara van het Noorden’. Of kies je voor Terschelling? Hier laat inspanning zich perfect combineren met ontspanning, want het breedste strand van Europa vind je gewoon hier. Het eiland bezit zo’n 80 kilometer aan fietspaden, langs uitgestrekte duinen en door bossen, polders en heide. In één dag fiets je met gemak langs de hoogtepunten van het eiland, zoals de vuurtoren de Brandaris en Natuurschuur Lies.

Dag 5 - Harlingen - Hindeloopen 52 km

Vandaag fiets je van Harlingen langs het IJsselmeer naar Hindeloopen. Op de route kom je langs de beroemde kazematten van Korwerderzand. Ook het dorp Makkum, bekend van zijn aardewerk en de stad Workum, bekend van het Jopie Huismanmuseum, liggen op de route.

Lees meer

Reserveren

5-daagse fietsreis langs de Waddenzee en IJsselmeer

€ 379,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels.

Boek deze reis  

fietsers langs ijsselmeer
Georganiseerd door