Fietsvakantie Wijndorp Tavel - Zuidfrankrijk - 5 dagen

Tavel is één van de bekende wijndorpen in de Provence, de hier geproduceerde roséwijn is wereldberoemd. De mooi gerestaureerde oude school van het dorp Tavel is uw hotel, met een heerlijke keuken en een zwembad om na de fietstochten in af te koelen. De rondritten leiden u naar de bekende plaatsen aan de Rhône, zoals de pausenstad Avignon, het gezellige Orange en het beroemde wijndorp Châteauneuf-du-Pape. Ook fietst u door het authentieke oude cultuurland­schap van de Provence ten westen van de Rhône. Door wijngaarden en over een plateau met geurige mediterrane natuur gaat u naar het middeleeuwse Pouzilhac en via het dal van het riviertje de Cèze komt u in Bagnols-sur-Cèze.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 282 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie, Fietsvakantie gezin
Omgeving
Frankrijk, Rhône rivieren en meren, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 390,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

A Rondrit naar Orange, Caderousse en St. Laurent-des-Arbres (52 km)
U steekt de Rhône over en fietst naar de reeds door de Kelten bewoonde heuvel waarop Orange ligt. Deze met het Huis van Oranje verbonden stad biedt u een beroemd Romeins theater. Op het oorspronkelijke toneelpodium vinden 's zomers tal van muziek­manifestaties plaats. Ook de Romeinse arc de triomphe en het forum zijn de moeite waard. Op de terugweg van deze fietsroute komt u in het oude vestingstadje Caderousse, geheel omgeven door een dijk tegen het hoge Rhônewater. Weer op de westoever komt u door St. Laurent-des-Arbres, met een middeleeuwse burcht en twee vierkante donjons een nadere verkenning waard.

B Rondrit naar Châteauneuf-du-Pape (50 km)
U steekt weer de Rhône over en fietst nu onderlangs de beboste hellingen van het befaamde wijnstadje Châteauneuf-du-Pape. De resten van het zomerpaleis van de ­pausen uit Avignon, bieden een formidabel panorama op de wijngaarden en de Rhônevallei.

C Rondrit naar Avignon (47 km)
Een fietstocht over rustige landweggetjes en over het Île de la Barthelasse naar Avignon. U krijgt het machtige Palais des Papes in het vizier, dat hoog ­boven de veelbezongen 'Pont d'Avignon' uittorent. Behalve van de bezienswaardigheden kunt u 's zomers ook ­genieten van de vele straattheatervoorstellingen ­tijdens het straattheaterfestival.

D Rondrit naar Villeneuve-lès-Avignon (38 km)
U fietst naar Villeneuve-lès-Avignon. Vanaf het ­terras van het fort St. André heeft u een prachtig zicht op Avignon en op het machtige massief van de Mont Ventoux. In deze 'stad der kardinalen' kunt u de Chartreuse du val de Bénédiction en de Tour de ­Phillipe-le-Bel bezichtigen. Langs het aardige wijn­dorp Rochefort-du-Gard fietst u terug naar uw hotel.

E Rondrit naar Pouzilhac (42 of 51 km)
U fietst naar Pouzilhac. Vanuit dit dorp kunt u een verfrissend uitstapje maken naar het Étang de la Capelle. Door de pijnboom-bossen rijdt u naar het pittoreske St. Victor-la-Coste, gelegen aan de voet van de kasteelruïne Le Castella. Via St. Laurent-des-Arbres keert u weer terug.

F Naar Bagnols-sur-Cèze (53 km)
Naar het dal van het zijriviertje de Cèze. De ­grotere stad Bagnols-sur-Cèze nodigt uit tot een pauze. U vindt er mooie oude huizen met klassieke portalen. Een ­bezoek aan het Musée d'Art Moderne is een must. Het herbergt een fraaie collectie schilderijen en ­plastieken van Renoir, Valadon, Bonnard, Matisse, ­Maquet en Van Dongen. Op de terugweg komt u langs twee fraaie Romaanse kerkjes, beide gewijd aan St. Martin.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: