Fietsvakantie Valkenburg & Maastricht - 5 dagen

5-dagen fietsen over de Maasvlaktes en door dorpjes en steden

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 110 km
Type fietsvakantie
Groepsreis, Standplaats fietsvakantie, Single fietsvakantie
Omgeving
Nederland, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 259,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1 • aankomst en Emmabergroute (ca. 16 km)
Je reist op eigen gelegenheid naar Valkenburg. Hier word je tussen 11.30 uur en 12.30 uur ontvangen door de reisleiding. Even na het middaguur vertrekken we te voet vanuit het hotel om de huurfietsen op te halen (op ca. 600 m van het hotel). Zodra de fietsen voor iedereen op maat zijn gezet, maken we een eerste fietstocht. We volgen de enigszins glooiende Emmabergroute (ca. 16 km), zodat we alvast warm kunnen draaien voor de komende dagen. Hieronder een overzicht van de routes die we deze week gaan fietsen. De volgorde van de routes wordt door de reisleiding bepaald aan de hand van onder andere de weersomstandigheden en rekening houdend met bijv. bepaalde evenementen.

Dag 2 • Maastricht (ca. 32 of 40 km)
Dit is een overwegend vlakke route, met onderweg enkele zwakke glooiingen. Langs het kasteel en natuurreservaat St. Gerlach fietsen we naar Maastricht. Deze stad heeft werkelijk alle ingrediënten in huis voor heel wat uurtjes vermaak. Alleen al de prachtige historische gebouwen zijn een lust voor het oog, om nog maar niet te spreken van de vele winkeltjes, boetiekjes en gezellige terrasjes. Rondom het Vrijthof proef je de bourgondische sfeer, die de stad zo eigen is. De fietstocht is gemakkelijk in te korten tot 28 km zodat je uitgebreid de tijd kunt nemen voor Maastricht.

Dag 3 • Margraten (ca. 26 of 43 km)
Heb je gisteren geen tijd gehad om het kasteel en natuurreservaat St. Gerlach te bekijken, dan krijg je daar tijdens deze route alsnog de kans voor. Door graanvelden en weilanden en met onderweg een korte klim (ca. 1 km) fietsen we naar Margraten. Hier kan je een kijkje nemen op de enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland, waar meer dan 8000 Amerikanen begraven liggen. Indrukwekkend!

Dag 4 • Ransdalerveld (ca. 32 of 54 km)
De tocht van vandaag is wat pittiger dan onze eerdere fietsritten, maar staat wel bol van schitterende vergezichten en landschappen.

Dag 5 • Ulestraten-route (ca. 22 of 35 km) en terugreis
Voordat het tijd is om huiswaarts te keren, staat er eerst nog een mooie fietstocht op het programma. We fietsen langs kapelletjes naar stadjes als Ulestraten en Meerssen. Met name het laatstgenoemde stadje is een uitgelezen plaats voor een (lunch)pauze. Bewonder het meters hoge sacramentshuisje dat herinnert aan de wonderen die hier plaats zouden hebben gevonden. Op de Markt van Meerssen is het heerlijk uitrusten in één van de sfeervolle horecagelegenheden.

 

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: