10 dagen De Bodensee

Wat hebben de Zwitsers, Duitsers en Oostenrijkers gemeen; precies de Bodensee! Dit toverachtige bergmeer is een geliefd object voor kunstschilders. Dit prachtige meer met een mild landklimaat vraagt om rond gefietst te worden. We hebben de beste tips van lokale inwoners getest, Kaffee und Kuchen geproefd en musea bezocht. Natuurlijk hebben we voor u diverse varianten van de route uitgeprobeerd en voor gefietst. Al deze informatie hebben we gebundeld in deze prachtige fietsvakantie.

10-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 325 km
Type fietsvakantie
Van hotel naar hotel, Groepsreis, Fietsvakantie met rustdag, Rondreis
Omgeving
Duitsland, Zwitserland Bodensee rivieren en meren, natuur
Vervoer
Bus
v.a. € 899
10 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

MAANDAG
Heenreis: De fietsbus rijdt rustig over de autobahn met uw eigen fiets in de trailer. ’s Avonds arriveert u in uw hotel in Singen.

DINSDAG
Langenargen - Überlingen 46 km
Voor de eerste fietsdag stapt u op de fiets bij Langenargen, met z’n gezellige promenade en terrasjes. Friedrischshafen met het Zepplin museum is vast uw eerste pauzeplaats. Via het wijnstadje Hagnau fietst u naar Meersburg, één van de mooiste havenstadjes aan de Bodensee. Ook ligt Unteruhldingen op uw route, een dorp met paalwoningen uit de steentijd. Bij Überlingen staat de fietsbus klaar om u terug te brengen naar het hotel in Singen.

WOENSDAG
Mainau - Radolfzell-Singen 42/52 km
Op het prachtige bloemeneiland Mainau stichtte de grootvader van Karel de Grote in 724 een klooster. Monniken maakten van het eiland een groente- en fruiteiland voor het zijn huidige fleurige bestemming kreeg. Neem de tijd om dit schitterende park te bezoeken. Over het schiereiland Reichenau fietst u naar Raolfzell. In Radolfzell kunt u in de fietsbus
stappen. Of fietst u door naar uw hotel in Singen?

DONDERDAG
Singen - Konstanz 59 km
Langs de oever fietst u naar het historische Stein am Rhein. De rijk beschilderde huizen en gezellige marktpleinen zorgen voor prachtige fotoherinneringen. Uw fietsdag eindigt in het Zwitserse Konstanz, ook wel 'Klein Constantinopel' genoemd.

VRIJDAG
Konstanz - Rheineck 45 km
Langs de Bodensee fietst u Romanshorn in, de grootste Bodenseehaven boordevol gezellige terrasjes! Bij Rheineck staat klaar voor een transfer naar het hotel in het Oostenrijkse Feldkirch of het Zwitserse Werdenberg.

ZATERDAG
Maienfeld - Feldkirch 53 km
Even weg van de Bodensee. Tussen hoge bergen fietst u langs de Rijn naar het romantische Werdenberg. Verder langs de Ill terug naar uw hotel in Feldkirch. Als u in Buchs verblijft fiets u van Chur naar uw hotel in Buchs.

ZONDAG
Vrije dag
U kunt naar hartenlust wandelen of fietsen in deze fraaie omgeving. De fietsbegeleider adviseert u graag over de mogelijkheden.

MAANDAG
Feldkirch - Bregenz 52 km
U fietst langs de Ill en Rijn terug naar de Bodensee. Als u de grens oversteekt, bent u aardig op weg naar Bregenz, beroemd door z’n Altstadt en ‘Bregenzer Festspiele’. Het prachtige plaatsje zal, als u via de sfeervolle Bodensee - promenade de stad binnen fietst, nog lang op het netvlies blijven hangen.

DINSDAG
Bregenz - Langenargen 30 km
Lindau is een juweel van een stad, geheel omgeven door de Bodensee. Aan de romantische haven vergeet u even de tijd. In Langenargen eindigt deze fietsvakantie. In de loop van de middag vertrekken we naar ons hotel in de omgeving van Stuttgart (Blankenburg Hotel Ditzingen of gelijkwaardig).

WOENSDAG
Terugreis: Uitgeslapen en met een bagagedrager vol herinneringen reist u ontspannen terug naar Nederland.

 

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: