Fietsvakantie langs de Saar, Moezel en Sauer - 5 dagen

Dat u helemaal niet ver hoeft te reizen om mooie dingen te zien, wordt met deze fietsreis langs drie prachtige Duitse rivieren bewezen. Eigenlijk ligt deze bestemming een beetje voor de hand want het is algemeen bekend hoe mooi de Duitse valleien zijn en hoe fantastisch het is om er langs het water te fietsen. Hier krijgt u drie rivieren in één programma en de fietsroutes bezorgen u vier dagen lang onvervalst genot.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Duitsland, Moezel
Vervoer
€ 295,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Oad

Programma van dag tot dag

Dag 1

Naar Saarburg
Op eigen gelegenheid reist u naar Saarburg waar u incheckt bij uw hotel.

Dag 2 t/m dag 4

Vanaf het sfeervolle Saarburg maakt u de komende dagen mooie fietstochten. De rivier de Saar splijt het stadje als het ware door midden en stort zich even verderop in een diepe waterval. Tijdens uw eerste tocht volgt u de oevers van de Saar door de Saarschleife. Hier geniet u van de stilte en ook wordt beweerd dat dit het mooiste deel van de Moezelregio is. U komt in Mettlach waar u de bekende porseleinfabriek Villeroy & Boch kunt bezoeken.

Op de tweede dag fietst u in de Moezelvallei door de vele wijngaarden en komt u bij het lieflijke Konzer Tälchen. Een andere route neemt u mee naar Echternach gelegen op de Duits-Luxemburgse grens. Tijdens deze tocht volgt u de Moezel tot Wasserbillig en vanaf daar fietst u verder langs de Sauer.

Een andere route gaat naar Echternach op de Duits-Luxemburgse grens en hiervoor volgt u de Moezel tot in Wasserbillig vanwaar u verder fietst langs de Sauer.

Tijdens één van uw tochten bezoekt u de beroemde stad Trier waar de Porta Nigra staat en waar andere bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd te zien zijn. Tijdens uw tocht naar Trier volgt u de oevers van de Moezel waar u al fietsend geniet van prachtige panorama’s op de wijngaarden en burchten die hoog boven de vallei uitsteken.

Na elke fietstocht kunt u nagenieten op één van de vele terrasjes in Saarburg. Een mooie afsluiter van een fantastische fietsdag.

Tijdens uw vakantie kunt u tochten maken variërend van 54 - 62 kilometer.

Dag 5

Naar huis
De laatste dag van uw vakantie is aangebroken. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en keert u terug naar Nederland.
De afstand van Utrecht naar Saarburg is ca. 370 kilometer.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: