Fietsvakantie Fietsen langs de kastelen van de Loire - 8 dagen

De kastelen van de Loire zijn wereldwijd bekend. Niet alleen omdat ze tot de mooiste van Frankrijk behoren, maar ook omdat ze een belangrijke rol gespeeld hebben in de geschiedenis. Het is een boeiend verhaal van intriges, samenzweringen met dramatische afloop en liefdesavonturen. Die kastelen maken samen met de schitterende omgeving van de Loire een aantrekkelijke bestemming. Er zijn maar liefst 140 kastelen in de Loire en deze fietsvakantie brengt u langs de mooiste.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 310 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Rondreis
Omgeving
Frankrijk, Loire rivieren en meren, grote steden, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 689,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Oad

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Naar Chambord
U reist op eigen gelegenheid naar Chambord, in de Loire. Bent u klaar voor een vorstelijke fietsreis door jachtgebieden, uitgestrekte landgoederen, een vallei met wijngaarden en niet te vergeten langs de machtige rivier de Loire? Geniet van de gastvrijheid in de hotels en laat de hoogaangeschreven streekkeuken uw smaakpapillen plezieren.

Dag 2 - Rondrit naar Chaumont (52 of 67 kilometer)
U begint deze fietsvakantie met een rondrit naar het kasteel van Chaumont en het wondermooie Parc de Beauregard. U kunt kiezen uit een route van 52 of 67 kilometer. Wat u ook kiest, de route brengt u via uitgestrekte landgoederen naar de naamgever van dit gebied; de rivier de Loire. Al van ver ziet u het kasteel van Chaumont pronken op een heuvel. Met zo’n ligging zal het u dan ook niet verbazen dat u vanaf het kasteel een magnifiek uitzicht hebt over de Loirevallei. Geniet u naast het uitzicht van het park ook van de rijk gemeubileerde vertrekken en de collecties hedendaagse kunst. Na het bezoek fietst u verder naar Parc de Beauregard. Dit oude kasteel is beroemd om zijn portrettengalerij. Het omringende park is maar liefst 40 hectare en bestrijkt 40 ha en wordt aangevuld door de Portrettentuin.

Dag 3 - Rondrit Pontlevoy (65 kilometer)
Neem een stevig ontbijt, want vandaag staan er veel fiets kilometers op het programma. U fietst door het idyllische landschap, met als belangrijkste tussenstop Pontlevoy. U kunt hier even de benen strekken, terwijl u door de pittoreske straatjes en langs eeuwenoude huisjes loopt. Naast het charmante centrum trekt vooral de prachtige architectonische abdij, gebouwd in 1034, de aandacht.
De fietstocht loopt verder langs het indrukwekkende Cheverny, bekend door de stripverhalen van Kuifje en door Hergé gekozen als model voor Molensloot.

Dag 4 - Chambord - La Ferté St.Cyr (40 kilometer)
U laat het hotel in Chambord achter u en zet koers richting La Ferté St.Cyr. Een niet al te lange, maar prachtige route over rustige binnenwegen door het typische landschap van de Loire.

Dag 5 - Rondrit Beaugency (50 kilometer)
U fietst over prachtige paden en door dichte bossen naar van Beaugency. Hier aangekomen lijkt het alsof u bent aangekomen in de Middeleeuwen. Het stadje, gelegen aan de oever van de Loire, heeft een eeuwenoud centrum. Wandel over de kinderkopjes en bewonder de oude Notre-Dame abdij, de Uurwerktoren, de oude brug over de Loire en de vele mooie woningen. In de erezaal van het stadhuis vindt u een collectie geborduurde wandkleden uit de 17e en 18e eeuw. En als u hier toch bent, geniet ook van de lokale gastronomie. Aanrader: proef de lokale honing en geitenkaas. Het liefst in combinatie met een wijn uit de regio natuurlijk.

Dag 6 - Rondrit Blois (55 kilometer)
Een koninklijke route vandaag die grotendeels langs de oevers van de Loire leidt. U fiets naar Blois. Dit idyllische stadje heeft een royale historie. Wat dacht u van het Chateau Royal de Blois, waar maar liefst 7 koningen en 10 koninginnen hebben gewoond. De bijzondere trap én het uitzicht vanaf het plein over de Loire maken dit kasteel een bezoek waard. Wilt u meer zien van Blois? In de stad zijn 4 wandelingen van ca. 2 kilomter uitgezet. U kunt ze volgen door de bronzen bordjes met een stekelvarken, lelie, boot of een pijl te volgen.

Dag 7 - La Ferté St.Cyr – Chambord (38 of 47 kilometer)
Via een mooie route, waarbij u kunt kiezen een route van 38 of 47 kilometer, fietst u terug naar het beginpunt van de reis. Het hoogtepunt van de dag (en wat ons betreft van de gehele reis) is een bezoek aan het legendarische kasteel van Chambord. Het kasteel is ontworpen door Leonardo da Vinci, in opdracht van Koning Frans 1. Het grootste en meest statige kasteel van de Loire staat symbool voor de Franse renaissance. Met zijn 426 kamers, 83 trappen en 282 schoorstenen is het een uiting van de macht van Koning Frans 1. Met zijn grandioze architectuur doet het kasteel van Chambord niet onder voor het kasteel van Versailles.

Dag 8 - Naar huis
Er komt een einde aan uw fietsvakantie. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en keert u huiswaarts. De afstand van Utrecht naar de Loire streek is ca. 650 kilometer.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: